Faq

De meest gestelde vragen...

Hoe goed moet ik zijn om te kunnen deelnemen?

Dat maakt niet zoveel uit. Het helpt wel als je redelijk met je instrument overweg kunt. Je krijgt nl. geen privélessen, de nadruk ligt op het samen muziekmaken en naar een leuke playlist toe werken. Tussentijds zijn er wél instrument-gerichtte Workshops en Masterclasses waar dieper op het instrument en de verschillende technieken wordt ingegaan. Heel interessant, je kunt vragen stellen én je steekt er ontzettend veel van op.

Zijn er instrumenten en apparatuur aanwezig?

Er is een PA met toebehoren en een backline met versterkers, drums en toetsen aanwezig. Gitaristen, bassisten en blazers nemen het eigen instrument en eventueel bekabeling mee. Een drummer neemt zelf cymbals en stokken mee.

Moet ik noten kunnen lezen om mee te doen aan het project?

Nee hoor, je hoeft geen noten te kunnen lezen om mee te doen. Kun je wél noten lezen, is dat meegenomen. Het meeste zullen we werken met akkoordsymbolen en tabulatuur.

Ik ben nog maar pas begonnen, maar kan al wel spelen. Moet ik dan met gevorderden meedoen?

Nee hoor. Alle deelnemers kunnen op het aanmeldformulier aangeven hoe lang men het instrument al bespeelt of hoe lang men al zingt. En of men een  klein beetje of juist veel ervaring heeft. Uiteraard zullen we zo veel mogelijk indelen naar ieders niveau.

Ik speel nog geen instrument, maar wil dat graag leren. Kan ik dan ook meedoen?

Dan is het raadzaam om eerst privélessen te nemen, want er wordt bij ons vanaf de eerste sessie in groepen lesgegeven en muziek gemaakt. Je moet dus al wel een instrument kunnen bespelen of redelijk kunnen zingen.

Mag ik meedoen als ik jonger ben dan 40?

Ja natuurlijk! Alle leeftijden zijn welkom. Zolang je maar kunt zingen of een instrument kunt bespelen.

Wanneer gaat het project van start?

Elk seizoen start in september en duurt tot eind april.

De middagsessies starten om 13.30 uur en de avondsessies om 20.00 uur.

Is het mogelijk om tussentijds te stoppen?

Tussentijds stoppen kan altijd, alleen zijn daar wel een aantal voorwaarden aan verbonden. De voorwaarden kun je aanklikken onderaan het aanmeldformulier.

Uit hoeveel personen bestaat een groep?

Een groep bestaat in principe uit 8 tot 9 personen. Dit is bewust gekozen om iedereen tot z’n recht te laten komen en er ook voldoende ruimte is voor individuele aandacht en coaching. Een groep met blazers kan iets uitgebreider zijn.

Op welke dagen en tijden vinden de sessies plaats?

De middagsessies vinden plaats op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.

De avondsessies zijn op dinsdag- en donderdagavond van 20.00 tot 23.00 uur.

In welke periode kan ik me aanmelden?

Nieuwe sessies starten in september. Aanmelden voor het nieuwe seizoen kun je al vanaf februari, maar in principe kun je je het gehele jaar door aanmelden. Er wordt dan gekeken of er plaats is en of je misschien gelijk kunt instromen. Soms is er een wachtlijst.

Is plezier het enige dat telt?

Nee. Natuurlijk staat plezier altijd bovenaan, maar het is ook erg leerzaam. Je leert je instrument beter kennen, je krijgt meer zelfvertrouwen en je leert naar elkaar te luisteren, samen te werken en je functie in een band te begrijpen. Samen muziek maken in deze vorm is een proces dat moet groeien door met elkaar te oefenen en te bouwen aan een bevredigend resultaat. Dat resultaat komt tot uiting bij de concerten en de studio-opnames. Zoiets lukt niet in één dag en het hoeft niet in één dag. Bovendien wordt er gewerkt aan performance.