Jan Jaap

Jan Jaap is iemand bij wie muziek door de aderen stroomt. Muziek is voor hem een levensbehoefte, zoals eten, drinken en liefde.

Hij was al op zeer jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek. Als 8-jarige kroop hij achter het drumstel en speelde op zijn 14e in zijn eerste band.

Na de middelbare school heeft hij muziek gestudeerd (slagwerk/piano) en vervolgens jarenlang gewerkt als privédocent slagwerk, waarbij hij diverse leerlingen opgeleid/begeleid heeft om te gaan studeren aan het Conservatorium.

Jan Jaap

Daarbij componeert en arrangeert Jan Jaap zelf en heeft met een aantal bands diverse uren in de studio doorgebracht om stukken of zelfs hele albums op te nemen. Ook is hij regelmatig in de studio gevraagd om nummers in te spelen voor verschillende artiesten.

Als drummer/zanger/docent/coach heeft hij inmiddels zo’n 40 jaar ervaring in de wereld van pop- en rockmuziek. Jan Jaap is een gedreven en gepassioneerd mens en hij voelt het als een roeping om zijn kennis over te brengen op andere enthousiaste muzikanten. Anderen het plezier laten beleven van het samenspelen is geweldig, maar nóg fijner is het om te zien hoe mensen groeien in hun spel, zelfvertrouwen krijgen en zelfs als persoon positieve veranderingen ondergaan.

Hij heeft gespeeld in diverse bands, zoals Jarge, Square, Cardinal Point, Blue Bird, Second Ambassy, Turbo/Ferro, Red Point, Penthouse, Sesam, trio De Houthakkers, The Telstars en momenteel in Bunch Of Barrels  http://www.bunchofbarrels.nl

Through The Years…